Recordverkoop Britse boeken

Volgens Publishers Association was 2016 een recordjaar voor boekenuitgevers. Opvallend, het gedrukte boek scoorde beter dan de digitale versie. De verkoop van fysieke boeken groeide vorig jaar met 8% tot 3 miljard Britse pond, wat sinds 2012 niet was voorgekomen. De digitale boekverkoop was goed voor 1,7 miljard Britse pond, een groei van 6%. Meest populair waren de kinderboeken en non-fictie. Ook educatieve boeken en boeken voor de professionele markt scoorden goed. Groot-Brittannië zag de export van boeken met 6% groeien naar 2,6 miljard Britse pond, meer dan de helft van de totale omzet.
Bron: PrintWeek

 

 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK