3Doodler pen maakt 3D tekenen wel heel erg makkelijk

3d doodlerIn tegenstelling tot de aankondiging van EFI voor 4D printing is de 3D pen van 3Doodler geen 1 april grap. Met 2,3 miljoen Kickstarter funding heeft het bedrijf een pen ontwikkeld waarmee je een tekening kunt maken die zo naar een 3D printer gestuurd kan worden. Voor dit soort pennen moet wel een markt zijn omdat ook Lix, ook met Kickstarter funding, een dergelijke pen gemaakt heeft en er nog vele in ontwikkeling zijn. De prijs voor deze pennen zal rond de 100 euro liggen. Het enige nadeel dat een aantal beta-testers signaleert is de dat met alle knopjes je gauw kramp in je hand krijgt. Het zoeken is dus naar een beter ergonomisch ontwerp wat niet makkelijk zal zijn met alle gewenste functies.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK