3D-printen met soja

sojaStudenten van de Purdue University (indiana) hebben een recyclebaar materiaal ontwikkeld voor 3D-printen, namelijk soja. Bij dit zogenoemde Filasoy vervangt soja als basisgrondstof de schadelijke (olie-gebaseerde) plastics. Het zou dezelfde eigenschappen hebben als bijvoorbeeld bioplastics. De studenten deden mee aan de Student Soybean Innovation Contest, een initiatief van de lobby van soja-boeren in Amerika. De studenten die het soja-materiaal voor de 3D-printer hebben bedacht wonnen de eerste prijs waarmee zij $ 20.000 opstrijken.
Bron: Americanprinter.com

Lees ook:
3D-systems koopt solid ink-technologie Xerox
HP zet in op snel industrieel 3D printen

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK