3D printen tien keer sneller

Onderzoekers van het Amerikaanse instituut MIT hebben een nieuwe printkop ontwikkeld, waarmee 3D printen tien keer zo snel gaat. De nieuwe printkop is gebaseerd op een schroefmechanisme, dat polymere materialen onder hoge druk door “de kop” drukt. Een laser in de kop zorgt ervoor dat het materiaal snel verwarmd wordt en smelt. Het mechanisme zorgt voor een snelle stroom door de kop, waardoor kleine complexe voorwerpen in enkele minuten te printen zijn. Het team demonstreerde de werking met de productie van een groot aantal replica’s in minder dan tien minuten. Onderzoekers zien grote toepassingen in de snelgroeiende 3D markt. De onderzoekers bij MIT werken nu aan een groter model dat gereedschappen, prototypes en zelfs meubilair op grote snelheid kan printen.

 

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK