MGL-directeur: ‘geen digitaal verdienmodel kan tippen aan print’

limburger‘Er is geen digitaal verdienmodel dat kan tippen aan print’, zo twitterde Loek Radix, directeur van Media Groep Limburg (MGL). In een interview met het Limburgse maandblad Zuiderlucht doet de krantendirecteur alle online initiatieven van krantenuitgevers af als ‘gefröbel in de marge’. ‘Een goeie krant maken blijft het startpunt voor elke nieuwe ontwikkeling.’ Beetje tegenstrijdig is wel dat Radix ook toegeeft dat de papieren krant een ‘aflopend model’ is.
MGL hoopt snel te worden overgenomen door Concentra, dat onder meer uitgever is van de Belgische kranten Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de Belgische Metro. Nu behoort de krant nog aan het Britse Mecom.
Bron: dodebomen.nl

Lees ook: Mecom ziet omzet krantenadvertenties kelderen

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK