FD krijgt digitaal uiterlijk in print

‘De beste krant in het digitale tijdperk’- dat is de ambitie van het FD. Maar wel ook op papier. De gedrukte krant krijgt vanaf september een ‘digitale look and feel’. Het ontwerp zal lijken op dat van een website met een navigatiebalk en achtergrondartikelen, waarbij lezer via het scannen van een QR-code naar een dossierpagina kan gaan. De krant zal qua formaat nog kleiner worden dan de tabloids. De geniete krant lijkt meer op een magazine. De krant wordt gedrukt op de waterloze drukpers (KBA Cortina) van Rodi Rotatiedruk in Diemen.
Vorige week werd bekend dat het FD als een van de weinige dagbladen het aantal (digitale) abonnees zag stijgen.

Bron: marketingtribune

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK