Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Het grote standaardisatiedebat

Op donderdag 21 juni vindt in Haarlem de jaarlijkse CMBO Standaardisatiebijeenkomst plaats, geheel in het teken van het Grote Standaardisatiedebat. Deze maand bestaat PDF precies 25 jaar. Sindsdien heeft deze door Adobe ontwikkelde standaard zich ontwikkeld tot hèt grafische uitwisselingsformat. Hoe ver zijn we in die 25 jaar gekomen? Wat hebben alle standaards de grafische industrie in Nederland gebracht? Waar staan we en wat moet er nog gebeuren? Daarover zal het gaan tijdens het Grote Standaardisatiedebat.

Standaardisatie
Het werken aan de uitwisselingsstandaard gebeurt in de internationale Ghent PDF Workgroup, in Nederland vertegenwoordigd door het DALSAM-overleg (van CMBO, KVGO en de Mediafederatie (v/h NUV). Alle informatie daarover vind je op Printarena.nl. Tegelijkertijd werkt een werkgroep van CMBO nog steeds aan de implementatie van de ISO 12647-2 drukstandaard. En laten we ook niet het belang en de impact onderschatten van de kleurprofielen die worden ontwikkeld binnen het International Colour Consortium (ICC).

Henk Gianotten
De middag begint met een vraaggesprek met Henk Gianotten, de enige echte ‘printgoeroe’ die Nederland rijk is. Gespreksleider Peter Luit zal Henk aan de tand voelen over de ontstaansgeschiedenis van PDF, in de tijd dat Henk zelf als ‘Mr. PostScript’ door het leven ging.

Debat
Daarna gaan we in twee blokken in debat, met een aantal forumleden èn met de zaal. Eerst over de technische aspecten van grafische standaardisatie. Welke problemen willen we nog oplossen? Zijn we niet eens een keer uitontwikkeld, of zal dat moment nooit aanbreken?

In het tweede blok gaat het over de toepassing van de standaarden in de praktijk van de grafische industrie. Hoe wordt er door ontwerpers, uitgevers en printbedrijven mee omgegaan. Spreken we allemaal dezelfde taal? Is er voldoende kennis bij alle partijen, of neemt de software die taken steeds meer over?

Deelnemers aan het debat zijn in ieder geval: Annelou Aalders (Telegraaf Media Groep), Didier Haazen (VIGC), Herman Hartman (SignPro), Peter Korsmit (RotoSmeets) en Kees van Middelkoop (IGT Testing Systems). Meer namen volgen.

Locatie en tijd
Dé Plek, Waarderweg 19, 2031 BN Haarlem.
De bijeenkomst duurt van 16.00 – 18.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via de website van CMBO, na te zijn ingelogd. Geïnteresseerden kunnen ook een e-mail sturen naar info@cmbo.nl, onder vermelding van de datum van dit event.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK