PDF GWG 2015 norm in ons land gelanceerd

Het CMBO standaardisatie werd debat afgelopen donderdag in Haarlem gehouden. Een 20 tal deelnemers namen kennis van de nieuwe norm. In twee sessies werden technologie en marktbewegingen onder de loep genomen.

Afgelopen donderdag zette het CMBO door middel van het ‘grote standaardisatie debat’ de PDF GWG 2015 norm neer. Op de website van Printarena zijn de verschillende condities voor diverse druk- en printprocessen beschikbaar. Ondanks het feit dat binnen PDF/X-4 RGB workflows volledig worden ondersteund, wordt RGB binnen PDF GWG 2015 gefaseerd ingevoerd. Abonnees van printmedianieuws kunnen het volledige verslag aldaar lezen.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK