Omslag bij The Guardian; digitaal gaat print voorbij

Voor het eerst ooit heeft de Guardian Media Group (GMG, eigenaar van The Guardian en The Observer) afgelopen jaar meer inkomsten uit de digitale krant gehaald dan uit print. Over het afgelopen boekjaar groeide de digitale inkomsten met 15 procent naar 108,6 miljoen pond. Dat is goed voor iets meer dan de helft van de totale inkomsten (217 miljoen dollar). Volgens GMG zijn mensen meer dan ooit bereid te betalen voor journalistiek. De inkomsten uit lezers bedragen meer dan de helft van de totale inkomsten. Inmiddels heeft GMG 570.000 betalende abonnees of regelmatig terugkerende donateurs. In het afgelopen jaar maar liefst 375.000 eenmalige donaties van lezers.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK