Ook The Guardian over op tabloid

In navolging van vele andere kranten stappen begin 2018 de beroemde Britse kranten: The Guardian en Observer, over van het Berliner-formaat naar het kleinere tabloid-formaat. Uitgever Guardian Media Group (GMG) moet bezuinigen na een verlies van bijna 38 miljoen pond afgelopen jaar. De oplage van The Guardian is in 10 jaar tijd gehalveerd naar 154.000 exemplaren.
Het drukken van de kranten zal dan worden gedaan door Trinity Mirror, dat al de Daily Mirror en Sunday Mirror drukt.
Het verplaatsen van de productie betekent het einde voor de drukkerijen in Manchester en Stratford, waar drie Manroland Colorman-rotatiepersen draaien, waar in 2005 nog 80 miljoen pond voor werd neergeteld.
Trinity is natuurlijk blij met extra productie. Trinity heeft nog vijf drukkerijen over in het VK, nadat het vorig jaar haar drukkerijen in Cardiff en Newcastle moest sluiten.
Bron: Printweek

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK