140 jaar Bosatlas

140 jaar Bosatlas

De Bosatlas viert zijn 140-jarige bestaan. Dit feit wordt gevierd met de lancering van de eerste volledig digitale editie en een digitale tentoonstelling.

Toen onderwijzer P.R. Bos in 1877 de Schoolatlas der geheele aarde maakte, had hij nooit kunnen bedenken dat deze zou uitgroeien tot de meest gebruikte schoolatlas, waar inmiddels vele generaties in Nederland mee zijn opgegroeid. Ter ere van dit jubileum heeft de Universiteitsbibliotheek Utrecht een digitale tentoonstelling gemaakt van alle 36 vooroorlogse edities van De Bosatlas.

De tentoonstelling is door het grote publiek online te bekijken. Daarnaast werd ook de allereerste volledig digitale editie van De Grote Bosatlas, 55ste editie, gepresenteerd.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK