Alice in Wonderland: 150 jaar oud maar springlevend!

AliceSommige boeken blijven inspireren, in oude en nieuwe jasjes. Alice in Wonderland is zo’n tijdloos verhaal dat 150 jaar na de eerste editie nog steeds menig (grafi)media liefhebber weet te bezielen. Zo verscheen in 2014 nog een gloednieuwe uitgave in de vertaling van Sofia Engelsman met nieuwe illustraties van Gouden Penseel-winnares Floor Rieder. In een jaar tijd zijn er al bijna 12.500 exemplaren van deze editie verkocht en het omslag werd verkozen tot het mooiste van 2014.

Een boek als Alice in Wonderland zal nooit liggen verstoffen. De nieuwe editie bevat De avonturen van Alice in Wonderland en (het vervolgdeel) De avonturen van Alice in Spiegelland. Floor Rieder maakte de nieuwe editie tot een succes. Zij maakte eerder al indruk met haar illustraties voor het veelvuldig geprezen Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Dat boek werd bekroond met het Gouden Penseel én de Gouden Griffel 2014. Opvolger Het wonder van jou en je biljoenen bewoners, die begin december verschijnt, belooft opnieuw meer dan prachtig geïllustreerd te zijn.

“Aan de imposante lijst van Alice-illustratoren kan nu Floor Rieder worden toegevoegd. Zij schiep een kleurrijke, dappere Alice.” – Arjan Peters in de Volkskrant

Dat Alice in Wonderland verder blijft inspireren, blijkt ook maar weer uit de voorstelling van Maas theater en dans, vanaf 15 januari t/m 18 april 2016.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK