Trends: Drukkers worden media-bedrijven en web-winkels banken

Met de aankondiging van Amazon dat het een PayPal-achtige betaaldienst gaat starten heeft de van oorspong online verkoper de keten gesloten. Het maakt nu een eigen tablet, helpt schrijvers bij het publiceren en distribueren van hun pennenvruchten en regelt nu zelf ook het betalingsverkeer. Dat is een trend waar drukkers wat van kunnen leren, probeer de hele keten te beheersen, stel daarmee je marktaandeel veilig en beheers ermee de kosten en vooral de marge. Dat laatste is wellicht het belangrijkste zoals Amazon bewijst met zijn cijfers. Het bedrijf kan overleven met lage marges dankzij grote omzetten, dat daarbij in het retailkanaal slachtoffers vallen lijkt onvermijdelijk. Veel winkels zullen verdwijnen net als de drukker om de hoek, tenzij ze iets extra bieden zoals full service en ouderwetse kwaliteit.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK