Promotie voor boek wordt makkelijker

2016 Jaar van het boekBoekverkopers krijgen meer mogelijkheden om boeken te verkopen met speciale acties, ook buiten de Boekenweek om.

Boekwinkels mogen samen met andere bedrijven lokale aanbiedingen op poten zetten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld korting geven op een bioscoopkaartje bij de aanschaf van de filmeditie van een boek.

Dat schrijft minister Jet Bussemaker (Cultuur) vandaag aan de Tweede Kamer. Nu zijn promotieacties alleen toegestaan in de Boekenweek of de Maand van het Spannende Boek. Volgens VVD en D66 belemmeren die regels lokaal ondernemerschap, dat volgens de partijen juist gestimuleerd moet worden.

Boekwinkels kunnen straks niet onbeperkt een promotiecampagne opzetten, dat mag maximaal twee keer een week per jaar.

Bron: AD

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK