Tweede VIGC-training: Kostprijsbewust produceren in Haarlem

In deze training leer je de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats, zoals: een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.

Trainer Marc Mombaerts

Elke vorm van kostprijsberekening is gebaseerd op een systeem. We analyseren de voor- en de nadelen van de full-costing, direct costing en activity based costing. We werken in Excel, dus je brengt je eigen notebook mee. Nadien wordt het systeem toegepast aan de hand van 2 case-studies. De voorbeelden zijn zo gekozen dat ze rechtstreeks in het bedrijf kunnen worden toegepast. Iedereen gaat naar huis met praktische ‘boordtabellen’, waarin de eigen cijfers makkelijk ingebracht kunnen worden.

Maar kostprijsberekening is meer. Het biedt de aanzet tot een managementinformatie-systeem: hoe rendabel is een machine, een job of een klant. Het is de  manier om tot profielen te komen van klanten en orders met de grootste toegevoegde waarde.

Doelgroep

  • Iedereen die een beter inzicht wil krijgen in kosten en kostenstructuren van een grafisch bedrijf.
  • Er is geen basiskennis vereist, ook geen boekhouden of economie.

Inschrijven via printmediatrainingen.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK