Tweede VIGC-training: Kostprijsbewust produceren in Haarlem

In deze training leer je de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats, zoals: een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.

Trainer Marc Mombaerts

Elke vorm van kostprijsberekening is gebaseerd op een systeem. We analyseren de voor- en de nadelen van de full-costing, direct costing en activity based costing. We werken in Excel, dus je brengt je eigen notebook mee. Nadien wordt het systeem toegepast aan de hand van 2 case-studies. De voorbeelden zijn zo gekozen dat ze rechtstreeks in het bedrijf kunnen worden toegepast. Iedereen gaat naar huis met praktische ‘boordtabellen’, waarin de eigen cijfers makkelijk ingebracht kunnen worden.

Maar kostprijsberekening is meer. Het biedt de aanzet tot een managementinformatie-systeem: hoe rendabel is een machine, een job of een klant. Het is de  manier om tot profielen te komen van klanten en orders met de grootste toegevoegde waarde.

Doelgroep

  • Iedereen die een beter inzicht wil krijgen in kosten en kostenstructuren van een grafisch bedrijf.
  • Er is geen basiskennis vereist, ook geen boekhouden of economie.

Inschrijven via printmediatrainingen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK