Investering maakt groei beheersbaar bij Kuipers Print en Sign

Op de Sign en Print Expo in 2019 ging Aaron Kuipers op zoek naar een extra productieprinter die hem kon helpen zijn snelgroeiende bedrijf verder te professionaliseren. De keuze viel op de Mimaki UCJV300 160 UV Led, met als gevolg dat hij kan groeien zonder elke dag te moeten overwerken.

Printers doen het werk

Bij Kuipers Print en Sign in het Noord Drentse Gieten is het eigenaar Aaron Kuipers die het meeste werk verricht: “Het zijn de printers die het moeten doen en als dat goed gaat kun je het met weinig mensen doen”, zegt hij.

Kuipers is begonnen met een verkeerstechniekbedrijf dat o.a. de praatpalen in Nederland onderhield. Twee keer per jaar gingen zij heel Nederland door om alle praatpalen schoon te maken en te testen. Dat, en veel ander werk hield op door bezuinigen en later door het verdwijnen van de bekende gele praatpalen langs de snelwegen. Hij had een plotter om stickers voor de omleidingsborden te printen en kreeg het idee om een webshop te openen met stickers. Het groeipad was ingeslagen.

Drie jaar geleden kocht hij het pand in Gieten en nog dit jaar verhuist het bedrijf naar een grotere bedrijfshal met een bedrijfswoning.

Perfect

Het geheim van het succes is de focus op kwaliteit. “Als het niet goed is, of de klant is niet tevreden, maak ik het overnieuw,” zo zegt Aaron. “Wat ik lever moet gewoon perfect zijn.”

In zijn reclame-uitingen heeft Aaron Kuipers een aparte aanpak. Hij presenteert hier stripfiguur “Dik” die staat voor de printprofessional. “Het is een imago dat blijft hangen,” zo legt hij uit. “Hier in de omgeving ben ik gewoon Dik!”

Resellers

Veel printwerk vindt zijn weg naar resellers. “Het meeste werk heb ik van drukkers, signbedrijven en reclamebureaus. Ik zie dat steeds meer bedrijven de printers wegdoen omdat ze er niet genoeg werk voor hebben en ze er wel opgeleid personeel voor nodig hebben. Dan zijn ze voordeliger uit als ze het uitbesteden.”

Vakbeurs

Met de snelgroeiende vraag naar printwerk moest er een nieuwe printer bijkomen. Aaron Kuipers besloot zijn licht op te steken tijdens de Sign en Print Expo in Gorinchem. “Ik wilde kijken wat er op de markt was. Dan kom je ook bij Igepa langs die een Mimaki printer had staan. Ik kende het bedrijf eigenlijk niet. Een demo overtuigde mij ervan dat het UV-technologie moest worden. Mijn vooroordelen werden weggenomen. Het materiaal dat eruit kwam is uitstekend bruikbaar, ook voor carwrapping. Daarvoor dacht ik echt dat dit niet mogelijk was. Waar ik ook erg tevreden over ben is het printen met wit. Dat brengt veel extra kansen. “Kan niet komt niet meer voor in ons woordenboek.”

Mensen

Twee maanden na de beurs was de koop gesloten. Aaldrik Britstra van Igepa legde het eerste contact op de beurs. “Dat klikte gelijk. We spreken elkaars taal, we komen allebei uit Drenthe. Het blijkt maar weer dat het menselijke contact het belangrijkste is in een verkooptraject.”

Kansen

Er is veel beweging in de sign-industrie. De vraag neemt toe, zo merken Kuipers en Britstra. “Elke offerte wordt goedgekeurd,” zegt Aaron. Er zijn nieuwe opkomende markten, zoals interieur en textiel waar nu steeds meer vraag naar komt, zo zien beiden. Aaron Kuipers is nu 38 en wil nog wel even doorgroeien. “Mijn doel is: dat ik zelf een stapje terug kan doen. Ik zou er graag iemand bij aannemen zodat ik zelf meer de weg op kan. De nieuwe Mimaki UCJV300 160 UV Led zal me daar zeker bij helpen.”

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK