VIGC trapt in Haarlem af met eerste training

VIGC start op 12 maart met de eerste training ‘Intro grafische technieken’ in Haarlem. De training wordt gegeven door Marc Mombaerts van de Universiteit van Ghent en regelmatig trainer voor het VIGC. 

Mombaerts over de  training: “Het is een training van één dag, waarbinnen het gehele grafische speelveld wordt gepresenteerd. Dus in feite de driedeling prepress, press en afterpress met al zijn facetten in een moderne industriële grafische opzet. Het  gaat bij deze training ook om het signaleren van de belangrijkste trends in deze driedeling, zoals: veranderingen in bestel- en offerte procedures ten gevolge van online, de veranderingen in substraat/papierkeuzes, maar ook de steeds creatiever wordende afwerk- mogelijkheden, en het ontwikkelen van specifieke toepassingen. Binnen één dag wordt je natuurlijk geen specialist in bijvoorbeeld InDesign of Photoshop. Ook word je geen drukker in één dag. Wel krijg je voldoende kennis mee om aspecten rondom resoluties, kleurgamma’s en inkten te kunnen beoordelen, in relatie tot het gewenste eindproduct. In die zin is de training vooral ook bedoeld voor mensen die relatief nieuw de branche zijn binnengekomen, en willen doorgroeien naar productmanager, drukwerkbegeleider, verkoop- (binnendienst) medewerker, maar ook drukwerk-inkoper bij bijvoorbeeld een brandowner, reclamebureau of uitgever.”

Voorkennis en vervolg

“Natuurlijk is het altijd fijn als deelnemers enigszins de keten kennen en dus een beetje op de hoogte zijn van de afzonderlijke taken binnen prepress, press en afterpress. Maar heel expliciet wordt die eis niet gesteld. Al zal het voor een volslagen nieuwkomer best een pittige dag worden.”

Mombaerts: “Na deze training kan je verschillende richtingen uit. Binnen het VIGC-aanbod kan je bijvoorbeeld een keuze maken je verder te specialiseren in meer economische aspecten binnen het vakgebied, door middel van de training ‘Kostprijsbewust produceren‘, die we op 2 april geven in Haarlem. Meer technisch georiënteerde deelnemers kunnen bijvoorbeeld de training ‘Workshop PDF Update‘ of ‘Workshop kleur in een productieproces‘ gaan volgen.’ Het totale aanbod aan trainingen is te vinden op de website. Via de website van printmediatrainingen kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op deze eendagstraining in Haarlem. De investering per deelnemer bedraagt 730 euro ex. BTW. Belgische bedrijven kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille, erkenningsnummer: DV.O101579.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK