Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Cimpress-omzet groeit met 8%

Met 8% groei over de laatste drie maanden van 2018 zou menig printmediabedrijf tevreden zijn. Cimpress schreef in dezelfde periode van 2017 maar liefst 32% groei. Wat is de oorzaak van deze krimp?

Cimpress-oprichter Robert Keane vervult, na het recente vertrek van voormalig CEO Trynka Shineman, zelf weer de rol van CEO. En hij is behoorlijk direct in zijn persbericht over de meest recente cijfers: ‘De slechtste sinds een lange tijd’. Met een omzet van bijna 826 miljoen dollar en een netto opbrengst van net iets meer dan 115 miljoen dollar, zou er toch weinig te klagen moeten zijn. De netto opbrengst steeg in diezelfde periode zelfs met 21,4 miljoen dollar ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk het volledige resultatenoverzicht van Q2-2019 (PDF)

Toch lijkt Keane een trend te zien in tegenvallende cijfers, en zegt nu op zoek te gaan naar de oorzaak. Hij zegt de meeste uitdagingen onder controle te hebben. Hij benoemt daarbij in zijn algemeenheid o.a. ‘bugs in het systeem’ en tegenvallende werking van bepaalde gereedschappen. CTO Maarten Wensveen (ook interim) zal die zaken moeten gaan aanpakken. Verdere details werden echter niet gegeven. Ook benoemt hij externe factoren waarop hij geen invloed heeft, zoals: advertentiebestedingen, lagere verkooptarieven door de concurrentie, en stijgende inkoopprijzen op papier en andere consumables. Kean zegt de rol van CEO te blijven vervullen, totdat een geschikte kandidaat is gevonden om zijn rol (weer) over te nemen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK