Omzet daalt in eerste kwartaal Xerox, maar winst neemt toe

De omzet van Xerox daalde in het eerste kwartaal op jaarbasis als gevolg van de aanhoudende impact van de coronaviruspandemie, maar de winst kroop langzaam omhoog.

Logo Xerox 2021

Het bedrijf boekte in de drie maanden, eindigend op 31 maart 2020, een omzet van 1,71 miljard dollar, een daling van 8,1% ten opzichte van 1,86 miljard dollar een jaar geleden.

De bedrijfswinst steeg licht met 2,3% van 87 miljoen dollar naar
89 miljoen dollar, terwijl het bedrijf een winst voor belastingen van 53 miljoen dollar boekte, nadat het vorig jaar in dezelfde periode een verlies voor belastingen van 5 miljoen dollar leed.

Xerox zei in een persbericht dat de omzet nog steeds wordt beïnvloed door de gevolgen van de coronacrisis.

CEO John Visentin: “We zagen een positieve correlatie tussen de uitrol van vaccinaties, de terugkeer van werknemers naar kantoor en het geleidelijke herstel van onze door pagina-volume gedreven inkomsten uit de postverkoop. We verwachten dat de maatregelen om de pandemie onder controle te krijgen en de economische activiteit uit te breiden, zullen resulteren in een gematigde economische verbetering in 2021.”

Xerox zei ook dat het in het eerste kwartaal besparingen van ongeveer $10 miljoen had geboekt, door gebruik te maken van verschillende tijdelijke steunregelingen van de overheid in de VS, Canada en Europa, bedoeld om bedrijven door de pandemie heen te helpen.

Visentin: “Nu klanten in het midden- en kleinbedrijf en het bedrijfsleven van plan zijn meer werknemers terug te laten keren naar hun werkplekken, zijn onze gedifferentieerde aanbiedingen goed gepositioneerd om in hun groeiende behoeften te voorzien. De kracht van onze prestaties, portfolio en strategie geeft ons het vertrouwen dat we Xerox in 2021 weer op groei zullen brengen.”

De aandelenkoers van Xerox sloot gisteren (22 april) op $23,95 na de bekendmaking van de resultaten, een daling van 6,36% ten opzichte van de slotkoers van maandag.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK