Omzet, winst en aantal klanten van Zoom neemt toe door thuiswerken

Niet elk bedrijf heeft last van de gevolgen van het coronavirus. Eén van de bedrijven die de afgelopen twee kwartalen fors groeide, is de online videodienst Zoom.

De online videodienst boekte 355% meer omzet op jaarbasis tot 663 miljoen dollar, blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal. Boekte Zoom in het tweede kwartaal van vorig jaar nog 5,5 miljoen dollar winst, het afgelopen kwartaal werd met 187 miljoen dollar bijna 34 keer zoveel winst gemaakt.

Zoom sloot op Nasdaq gisteravond al met ruim 8% winst, dinsdag in de voorbeurshandel staat het aandeel 27% hoger op Wall Street.

Zoom Visual

Goede vooruitzichten

Eind april telde het bedrijf ruim 370.000 betalende klanten, een stijging van 458%. De gewone consument maakt gratis gebruik van de dienst.

De vooruitzichten voor Zoom zien er goed uit. Zoom gaat ervan uit dat mensen ook in de toekomst veel online blijven vergaderen. Voor het hele gebroken boekjaar verwacht het dan ook een omzet van ongeveer
2,4 miljard dollar. In heel 2019 was de omzet 623 miljoen dollar, minder dan in het tweede kwartaal van 2020.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK