Cijfers Microsoft groeien flink door Azure cloud computing services

Omzet en winst waren in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar hoger dan verwacht. De omzet bedroeg ruim 43 miljard dollar.

Azure Groei
Maandelijkse groei omzet Azure ten gevolge van het thuiswerken door corona

Naast Azure deed met name ook de XBox het goed. Ook het online gaming platform GamePass werd in het abonnementenmodel goed verkocht. Met 14,83 miljard dollar bruto winst deed Microsoft het beter dan analisten hadden verwacht. In het PC segment werd een omzet gemaakt van 12,5 miljard dollar. Dat is minder dan de 14,6 miljard dollar die werd omgezet in de Azure ‘intelligent cloud’, die ten gevolge van het thuiswerken met 23% toenam.

Lees het hele artikel bij Reuters.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK