Cijfers Microsoft groeien flink door Azure cloud computing services

Omzet en winst waren in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar hoger dan verwacht. De omzet bedroeg ruim 43 miljard dollar.

Azure Groei
Maandelijkse groei omzet Azure ten gevolge van het thuiswerken door corona

Naast Azure deed met name ook de XBox het goed. Ook het online gaming platform GamePass werd in het abonnementenmodel goed verkocht. Met 14,83 miljard dollar bruto winst deed Microsoft het beter dan analisten hadden verwacht. In het PC segment werd een omzet gemaakt van 12,5 miljard dollar. Dat is minder dan de 14,6 miljard dollar die werd omgezet in de Azure ‘intelligent cloud’, die ten gevolge van het thuiswerken met 23% toenam.

Lees het hele artikel bij Reuters.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK