Fujifilm versnelt de Jet Press 750S

Fujifilm heeft op virtual.drupa zijn vierde generatie Jet Press aangekondigd, met een nieuwe hogesnelheidsversie die later dit jaar op de markt komt.

Fujifilm Jet Press 750s Hsm
Jet Press 750S High Speed Model (HSM)

Naar eigen zeggen van Fujifilm heeft de nieuwe Jet Press 750S High Speed Model (HSM) de hoogste uitvoersnelheid van alle B2-velleninkjetapparaten die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

De printer print 5.400 prints per uur in de zogenaamde high performance mode, en is daarmee anderhalf keer sneller dan het huidige 750S model. Gebruikers kunnen schakelen tussen de hoge prestatiemodus en de kwaliteitsmodus (3.600 prints per uur), afhankelijk van het type werk dat wordt geproduceerd.

Bestaande Jet Press 750S-gebruikers kunnen ervoor kiezen hun machines ter plaatse te laten upgraden naar de HSM uitvoering.

De Jet Press 750S HSM wordt naar verwachting in de herfst geleverd. De prijzen voor de pers en de upgrade moeten nog worden bekendgemaakt.

Taro Aoki, hoofd digitale persoplossingen bij Fujifilm EMEA, zei tijdens virtual.drupa dat de Jet Press 750S HSM de transitie van offset naar digitaal zal versnellen.

Fujifilm heeft wereldwijd ongeveer 230 Jet Press-installaties staan, met echter nog een achterstand in de installatie van nieuwe installaties die door pandemische beperkingen zijn opgehouden.

De pers maakt gebruik van Fujifilm Dimatix Samba printkoppen en zijn op water gebaseerde Vividia-inkten en drukt af op 1.200 x 1.200 dpi voor “afdrukken van ultrahoge kwaliteit gelijk aan of zelfs beter dan offset.

Fujifilm plant ook een eigen virtuele tentoonstelling voor eind juni, om de Jet Press en andere producten uit zijn gamma te tonen, waaronder Superia ZX procesloze platen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK