Fujifilm verbetert inkjetpers

Fujifilm-Jet-Press-FFujifilm, het bedrijf dat ooit groot werd door fotorolletjes, begeeft zich meer en meer op de grafische markt. Eerder werd al bekend dat Fujifilm de samenwerking met Heidelberg aangaat, nu heeft het de in 2008 geïntroduceerde B2-formaat inkjetkleurenpers verder verbeterd. In Europa draaien inmiddels 8 Fujifilm Jetpers-persen, waaronder een bij Huig Haverlag. Het nieuwste type, Jet Press 720S B2, drukt ook 2.700 vellen per uur, de verbeteringen zitten in de uptime; het omstellen naar een nieuwe opdracht zou in 35 seconden kunnen.
Bijzonder is het semi-duplex systeem; door op elk variabel vel een barcode mee te printen, wordt na het keren en opnieuw invoeren exact de juiste variabele data voor de andere zijde gedownload en geprint.
Bron: Grafisch Nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK