Heidelberg en Fujifilm sluiten ‘inkjetdeal’

Offsetpersenbouwer Heidelberg gaat samenwerken met Fujifilm. Fujifilm, bekend geworden door fotorolletjes, levert tegenwoordig ook inkjet-drukpersen. Zo kwam Fujifilm vijf jaar geleden al met een B2-formaat (vellen) inkjetkleurenpers (Jet Press 720), en kort daarna een rollen inkjetrotatiekleurenpers. De eerste Jet Press 540W (web) is onlangs geïnstalleerd bij de Schotse boekenproducent Bell & Bain in Glasgow.
Door de samenwerking met Fujifilm hoopt Heidelberg een graantje mee te pikken van de groeiende inkjetmarkt. Volgens ceo Gerold Linzbach moet het mogelijk zijn voor Heidelberg om in drie jaar tijd 200 miljoen euro omzet te halen uit haar digitale activiteiten. Het is niet voor het eerst dat de Duitse offsetpersenbouwer zich waagt op de digitale markt. Eerder ontwikkelde Heidelberg samen met Kodak de Nexpress, een nog altijd succesvolle digitale kleurenproductiepers. Maar daarvan is Kodak nu 100% eigenaar. Ook werkt Heidelberg samen met Ricoh, die productieprinters levert.
Bron: printweek.com

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK