Heidelberg gaat met Fujifilm B1 formaat digitale persen bouwen

Heidelberg-digital-_smallHeidelberg heeft zijn digitale eieren niet in één mandje. Het sloot een overeenkomst met Landa voor Nanographic persen, werkt samen met Ricoh om printers in zijn Prinect Workflow op te nemen, kan met zijn Linoprint C serie industriële printers aanbieden en ontwikkelt met Gallus en Fujifilm een digitale labelprinter. Daarbij komt dan nu de aankondiging dat Heidelberg met Fujifilm een B1 formaat vellenpers gaat bouwen. Dit alles onder de kreet Time for Digital. Of de marktleider in offsetpersen op tijd is met zijn digitale move en welke persen we op de DRUPA 2016 zullen zien is afwachten.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK