Fujifilm’s Jet Press met anti-microbiële en antivirale coating 

Finishfit Microbe Protect 2400, ontwikkeld door Epple Druckfarben AG in Duitsland, werd getest op een breed scala aan Jet Press drukwerk in Fujifilm’s Advanced Print Technology Centre in Brussel.

Epple AntimicrobialInkt- en coatingontwikkelaar Epple Druckfarben AG heeft een coating geproduceerd om de kans, dat bacteriën of virussen via geprinte media van persoon tot persoon worden doorgegeven, drastisch te verminderen. De nieuwe watergedragen vernis, Finishfit Microbe Protect 2400, is nu commercieel verkrijgbaar en heeft een rigoureus testproces ondergaan, inclusief tests op Jet Press drukwerk in Fujifilm’s Advanced Print Technology Centre in Brussel.

De coating is bewezen effectief te zijn in het doden van tot 99,9% van de bacteriën. Dit maakt het ideaal voor gebruik op alledaags drukwerk dat door meerdere personen wordt behandeld, zoals: speelkaarten, tijdschriften, voedselmenu’s en allerhande verpakkingen – waaronder verpakkingen op basis van farmaceutische producten en geselecteerde plastic folies.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK