3D voedselprinters in Challenger50

Voedsel printen: dat kan ook! Veel met grafische printjes heeft dit niet te maken, maar het is wel interessant om te kijken welke creatieve toepassingen er mogelijk zijn met printen in de breedste zin van het woord.

In Sprout vertellen twintigers, én broer en zus Floris en Nina Hoff, dat zij met hun bedrijf byFlow flink aan de weg timmeren met
3D voedselprinters. “byFlow verdient met zijn printer, die voor 3.900 euro per stuk wordt verkocht, maar draait ook op de diensten eromheen.”

byflowLeuk is, dat je volgens CEO Nina alles met een “pasta- of puree-achtige structuur kunt printen. Maar ook chocolade, zuivel en vlees zijn mogelijk. Het leidt tot vormen van gerechten die voorheen onmogelijk waren.”

Hun opvallende product leverde hen dit jaar een plekje op in de Challenger50 van Sprout, een lijst met de 50 meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven in Nederland van dit jaar.

Beeld: website byFlow

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK