3D voedselprinters in Challenger50

Voedsel printen: dat kan ook! Veel met grafische printjes heeft dit niet te maken, maar het is wel interessant om te kijken welke creatieve toepassingen er mogelijk zijn met printen in de breedste zin van het woord.

In Sprout vertellen twintigers, én broer en zus Floris en Nina Hoff, dat zij met hun bedrijf byFlow flink aan de weg timmeren met
3D voedselprinters. “byFlow verdient met zijn printer, die voor 3.900 euro per stuk wordt verkocht, maar draait ook op de diensten eromheen.”

byflowLeuk is, dat je volgens CEO Nina alles met een “pasta- of puree-achtige structuur kunt printen. Maar ook chocolade, zuivel en vlees zijn mogelijk. Het leidt tot vormen van gerechten die voorheen onmogelijk waren.”

Hun opvallende product leverde hen dit jaar een plekje op in de Challenger50 van Sprout, een lijst met de 50 meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven in Nederland van dit jaar.

Beeld: website byFlow

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK