Landa financiert cappuccino printer

BB160201 RipplemakerMet de Ripple Maker kunnen horeca-ondernemers ieder plaatje of tekst ‘printen’ op cappuccino’s. De Israëlische ondernemers achter de machine hebben ook een uitgekiend business model.
Een strak vormgegeven machine, een gelikte app en een glimlach-opwekkend resultaat: de Ripple Maker gooide deze maand hoge ogen tijdens elektronicabeurs CES. Ondernemer Yossi Meshulam lanceerde er een apparaat dat qua techniek lijkt op 3D-printers. Het Israëlische bedrijf achter de Ripple Maker, Steam CC, wordt dan ook gefinancierd door 3D-printpionier Benny Landa.

Met behulp van ‘Ripple Pods’, capsules met koffiepoeder, kan de machine elk denkbare afbeelding printen op schuim. Is een klant jarig, dan kan een barista bijvoorbeeld ‘Gefeliciteerd!’ printen. Maar nog genialer is de optie om klanten via een app zelf een afbeelding in te laten sturen. In de app selecteer je een plaatje of tekst, waarna de app de omgeving afscant naar een – in theorie – nabijgelegen coffeeshops met een Ripple Maker. Met een druk op de knop wordt de afbeelding bij de machine in kwestie afgeleverd.

(bron: sprout)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK