HP neemt de eerste stappen in de groeiende 3D markt

hp3dprintc-620x374Met de vooraankondiging van zijn zelf ontwikkelde 3D printtechniek, beschikbaar 2e helft van 2016, neemt HP eindelijk zijn eerste stapje in de groeiende 3D markt. Met vijf klanten test HP zijn thermal inkjet 3D printtechniek die met multi jet fusion volgens vice president en general manager Ramon Pastor moet kunnen concurreren met marktleiders zoals Stratasys en 3D Systems. HP Multi Jet Fusion moet productieve en kwalitatief hoogwaardige 3D printsystemen opleveren die rond de 1 miljoen dollar gaan kosten. Of HP ook aan betaalbare ‘tafelmodellen’ werkt is niet bekend, maar dat zou niemand verbazen als je kijkt naar hoe de HP Deskjet printers de markt voor grotere systemen opengebroken heeft.
with-sprout-hp-bets-on-remaking-the-pc-as-a-3d-maker-tool-v2-600x508Multi Jet Fusion is niet de enige 3D printing aankondiging van HP. Het kondigde ook Sprout aan, een iMac-achtig werkstation met ingebouwde 3D scanner en in plaats van en toetsenbord een aanraakgevoelig tekenbord. Voor een kleine 2000 euro krijg je met Sprout een op Windows 8 gebaseerd 3D werkstation uitgerust met alle software om 2D en 3D afbeeldingen te digitaliseren, te bewerken of zelf te tekenen. Sprout is al eind dit jaar beschikbaar en moet de basis vormen van de verovering van de 3D markt in 2016. Of gebruikers daar zo lang op zullen wachten is een vraag die alleen de tijd kan beantwoorden.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK