Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Control Media gaat opnieuw voor LED UV

Bij Control Media in Etten-Leur wordt eind  februari de huidige Heidelberg 10-kleurenpers omgebouwd naar LED UV. De reden hiervan is om aan de vraag naar steeds snellere leveringen te kunnen voldoen.

De toenemende vraag naar kortere levertijden én de goede ervaringen met LED UV heeft Leon van Nunen, directeur/eigenaar van Control Media, doen besluiten om de huidige Heidelberg 10-kleurenpers om te laten bouwen naar een LED UV pers. ‘Sinds maart 2018 beschikken wij  over een Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV en deze biedt veel voordelen t.o.v. een ‘gewone’ drukpers.’

De  LED UV pers wordt bij Control Media gebruikt voor de productie van orders met de kortste levertijden, zoals flyers en folders. Het voordeel van LED UV is dat het drukwerk direct droog uit de machine komt, hierdoor kan het drukwerk meteen worden afgewerkt. Dit zorgt voor een enorme verkorting van de doorlooptijd. Een ander voordeel is dat het drukwerk niet gevernist hoeft te worden en dat er geen anti-smetpoeder wordt gebruikt.

Het ombouwen van de pers neemt een paar dagen in beslag. Zo zorgt het bedrijf AMS voor het plaatsen van de nieuwe LED UV lampen. Om te drukken met LED UV wordt er gebruik gemaakt van specifieke LED-inktsoorten. De nieuwe inkt en daarbij behorende inktpompen komen van  Atécé en de nieuwe drukrollen worden geleverd door Böttcher Systems. Control Media beschikt over de Heidelberg 10-kleurenpers sinds 2012. Daarnaast bestaat het machinepark van het bedrijf ook uit een ‘conventionele’  8-kleurenpers met dispersielak en een 8 kleurenpers LED UV van Heidelberg. ‘LED UV is de toekomst, straks beschikken we in het bedrijf over 3 drukpersen, waarvan 2 met LED UV. Daarnaast is het niet uitgesloten dat daar in de loop van het jaar nog een nieuw LED UV pers bij komt’, aldus Leon van Nunen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
De Redactie

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK