Drukkerij VD uit Temse 19 miljoen euro omzet met 110 medewerkers

Ook in België staan flinke drukkerijen met een behoorlijk ambitieuze groei. VD uit Temse is zo een voorbeeld. Marco de Ridder nam het bedrijf in 1996 over en groeide flink, met maar liefst een tiental acquisities. Naar eigen zeggen is VD één van de best uitgeruste drukkerijen van het land geworden.

Het bedrijf bestaat als sinds 1849 en kent dus een lange historie. Inmiddels kent het bedrijf een totale oppervlakte van maar liefst 4 hectare. Het kantoorgebouw en het bijhorende bedrijfsterrein van buurman Neckerman werd daarvoor gekocht met visie op verder groei in de toekomst. CEO Marco de Ridder zegt in een interview met Dataline (de leverancier van het onlangs geïnstalleerde MultiPress):  ‘Drukkerij VD staat sterk omdat het een geïntegreerd bedrijf is dat, behalve hard cover afwerking, niets moet uitbesteden. Drukkerij VD is in staat alle soorten van drukwerk met veel toegevoegde waard in eigen huis produceren. We printen digitaal in klein en grootformaat en drukken in offset. Naast de gebruikelijke boekbinderij technieken, beschikt VD over vouwdozen kleefmachines, stansmachines en passen we analoge en digitale veredelingstechnieken toe zoals blinddruk, foliedruk, lamineren, UV-lak, spot-UV-lak en 3D UV-lak.’

Integratie management informatie systemen op één platform

Marco De Ridder gaf aan dat verschillende overgenomen bedrijven, zoals Abyco en Oranje, al werkten met MultiPress en dat de positieve ervaringen voor hem het argument was om de MIS omgevingen op Multipress te standaardiseren. In de komende tijd worden verschillende extra functies toegevoegd, zoals web-to-print en voorraad- en magazijnbeheer. Het bedrijf kijkt vooral uit naar de eerste optie om het bestelgemak voor opdrachtgevers verder te vereenvoudigen. Het bedrijf beschikt al over een eenvoudige webshop voor zeer uiteenlopende (cadeau) artikelen. Deze webshop is nog gemaakt in WooCommerce, een bekende e-commerce plug-in binnen WordPress.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK