Drukkerij VD kiest voor Kodak Sonora X procesloze platen

Drukkerij VD in Temse heeft gekozen voor het chemievrij plaat belichten en is overgestapt op het gebruik van Kodak Sonora X. Een overstap met een gedegen voorbereiding.

Links Kristof Vanden Bussche (Kodak) en Marco de Ridder (Drukkerij VD)

Dat zegt Marco de Ridder van het bedrijf uit Temse, vlak onder Antwerpen. De milieuaspecten hebben naar zijn zeggen een doorslaggevende rol gespeeld in het besluitvormingstraject. De ontwikkelmachine is de deur uit. De Ridder: ‘Dat is voor ons zonder meer een besparing. Want het ontwikkelen van conventionele offsetplaten kost veel water. Daarnaast vroeg het tweewekelijks onderhoud extra uren, die wij nu in het productieproces kunnen inzetten.’

Geen vluchtige organische stoffen

Naast de kosten van water en het verwerken van vervuild water, komen er ook geen vluchtige organische stoffen meer vrij en de platen zijn volledig recyclebaar. Al met al diverse aspecten die bijdragen aan een extra stukje duurzaamheid, naar zeggen van de Ridder ‘onze tweede natuur’.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK