Italiaanse bouwer van verpakkingspersen aan de slag met Kodak’s Ultrastream

Kodak is met de nieuwste generatie Ultrastream continuous inkjetkoppen geen onbekende speler op het gebied van inkjet innovatie. Tijdens Drupa 2016 werd deze technologie gepresenteerd in een resolutie van 600 x 1800 dpi en een snelheid van 150 meter per seconde.

Ook de al eerder ontwikkelde Sapphire EVO maakt gebruik van Kodak technologie

Het Italiaanse Uteco gaat deze hybride technologie toepassen en zal deze tijdens Drupa 2020 gaan tonen. De persenbouwer bracht in juni 2018 al de Sapphire Evo-pers met de bestaande Stream inkjet-technologie van Kodak op de markt. De Sapphire Evo-pers werd echter tot nu toe slechts twee keer geïnstalleerd. Er staat er één in Italië en één in Japan. De fabrikant zegt dat in 2020 tijdens Drupa de markt voor inkjet een verder impuls zal krijgen. Uteco is actief in verschillende marktsegmenten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK