Kodak rotatie inkjet Prosper Ultra 520

In feite bedoeld als aankondiging voor drupa. Kodak is één van de laatste high-end fabrikanten die bekend maakt wat zij op drupa 2020 zouden hebben laten zien.

In het persbericht begint Kodak met de mededeling dat zij jaarlijks
25 miljoen euro investeren in innovatieve printtechnieken. Toch is het opvallend dat Kodak zich vooral als een nichespeler profileert in bepaalde segmenten. Met een dergelijke keuze is natuurlijk niets mis, maar of daarmee jaarlijks 25 miljoen aan investeringen makkelijk kunnen worden terugverdiend, is wel een vraag waard.

In ieder geval zou de 520 zeker aandacht hebben gekregen op drupa, dus nog wat geduld tot april 2021. Naast de Ultra 520 maakt Kodak ook flinke stappen in het segment verpakkingen met de Sapphire EVO W. Kodak zegt dat die machine de productiviteit van flexodruk en de kwaliteit van diepdruk realiseert. In die zin richt Kodak zich duidelijk op de disruptie van bestaande conventionele druktechnieken.

Kodak Prosper Ultra 520 Press

De nieuwe Kodak Prosper Ultra 520-pers is een vervolg op de Kodak Prosper 6000-pers. Kodak zegt dat de 520 op het niveau van offset (en beter) terecht is gekomen. En dat tot een constante productiesnelheid van 150 m/min op gesatineerd papier met een hoge inktdekking en de mogelijkheid van toepassen van variabele dataprinting.

Bron: Kodak

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK