Esko samen met AVT sterker in segment verpakkingen

Esko en AVT hebben een fusie van beide bedrijven aangekondigd. Het nieuwe gezamenlijk bedrijf biedt een uitgebreid hardware- en software portfolio voor diverse spelers in de verpakkingsketen.

Esko is de al decennialang bekende ontwikkelaar van geïntegreerde hardware- en softwareoplossingen voor de print-, verpakkings- en labelindustrie.  AVT Inspection Systems (AVT) is een ontwikkelaar van oplossingen voor printinspectie, procesbeheersing en kwaliteitsborging.

Avt Logo

Danaher AVT

In 2017 had Esko-moederbedrijf Danaher AVT al overgenomen in een poging om de verpakkings-waardeketen te digitaliseren. De integratie met AVT omvat geautomatiseerde kwaliteitsinspectie in de verbonden waardeketens voor verpakking en etikettering, om eenvoud en uitgebreide connectiviteit voor de klanten te bieden.

Keten steeds breder

Doel is: een betere positie te creëren met het potentieel om uitgebreide hardware- en softwareoplossingen te bieden voor merken en hun print- en verpakkingsketenpartners. Mattias Byström, president van Danaher (Pantone, Esko & X-Rite), verpakkings- en kleurbedrijf, over deze stap in het persbericht: “We hebben een missie om vertrouwen op te bouwen in verpakkingen voor de lange termijn. Dit betekent dat we ons richten op het continu verbeteren van de specificatie, meting en communicatie tussen partijen in de wereldwijde verpakkingswaardeketen. Door de organisatorische barrières tussen AVT en Esko weg te nemen, versnellen we deze visie.”

Verpakkingsketen steeds breder met op diverse plekken integratie van delen van het productieproces.

AVT heeft vestigingen in België, Israël en de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK