Esko koopt Amerikaans bedrijf BLUE Software

Deze overname is een aanvulling op twee complementaire teams waarmee Esko de ontwikkeling van productverpakkingen, het beheer en de uitvoeringsefficiëntie wil verbeteren voor de verpakkingsindustrie. “We streven er naar om tijd tot markt-, kosten- en kwaliteitsrisico’s in de end-to-end verpakkingswaardeketen te verminderen. De overname van BLUE Software verbetert Esko’s unieke set tools om merkeigenaren en hun partners in staat te stellen om alle drie de tools te verbeteren”, aldus Esko-president Udo Panenka. “Met deze overname versterken we de positie van Esko als een technologische innovator in de verpakkingsindustrie.”

De combinatie van de label- en illustratiesoftware van BLUE met het Esko Platform for Brands verdiept Esko’s investeringen in de industrieën waar productverpakking van cruciaal belang is. Door gebruik te maken van het talent en de technologie in beide organisaties kunnen Esko en BLUE geavanceerde functionaliteit sneller leveren, aldus Esko.

Als onderdeel van Esko sluit BLUE zich aan bij het Danaher Product Identification-platform van bedrijven, waaronder ook Pantone, MediaBeacon, X-Rite, AVT, Videojet, FOBA, Linx en Laetus. Samen ondersteunen deze bedrijven de industrie voor verpakte consumptiegoederen en hun leveranciers bij hun inspanningen om verpakkingsactiviteiten te vereenvoudigen, zodat ze meer producten sneller kunnen lanceren.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK