Eerste UTECO Sapphire EVO Press bij Japanse verpakkingsdrukkerij

De Japanse verpakkingsdrukker Kinyosha Printing Co., Ltd., met hoofdkantoor in Tokio, is na een succesvolle testperiode begonnen met de productie met UTECO Sapphire EVO Press.

De Sapphire EVO Press is ontwikkeld door de Uteco Group, in samenwerking met Kodak, en is geïnstalleerd in de Kinyosha-fabriek in Ōguchi, op korte afstand van het stadsgebied van Nagoya.

Papier en kunststof

Kinyosha gebruikt de Sapphire EVO Press vookinyosha-logor het bedrukken van zowel papier- als kunststofsubstraten in verschillende toepassingen voor klanten van toonaangevende merken. “Kinyosha kijkt uit naar nieuwe zakelijke mogelijkheden met de Sapphire EVO en de mogelijkheid om nieuwe digitale concepten voor onze klanten aan te sturen”, aldus Izumi Makino, President van DP2 International (Digital Package Print International), die als een van de groep van bedrijven onder Kinyosha verantwoordelijk is voor het verpakken van digitale marketingactiviteiten. “Het is spannend om de eerste operationele installatie ter wereld te zijn voor deze baanbrekende capaciteit in de verpakkingsmarkt. De flexibiliteit om digitaal te printen op flexibele substraten en papier met milieuvriendelijke inkten, zal ons in staat stellen om onze klanten nieuwe creatieve oplossingen aan te bieden.”

Kodak

Door gebruik te maken van de KODAK Stream-inkjettechnologie (PDF) en milieuvriendelijke pigmentinkten op waterbasis van Kodak, levert de Sapphire EVO-pers een uitstekende CMYK-afdrukkwaliteit op diverse papiersoorten en plastic foliematerialen, zoals PP, BOPP, PE en PET. De rotatiepers, die is uitgerust met KODAK Stream-inkjet-lijnkoppen en wordt aangedreven door een Kodak-snelle digitale front-end, ondersteunt een maximale rotatiebreedte van 650 mm en een printbreedte van 622 mm. Met productiesnelheden van meer dan 150 meter per minuut is hij sneller dan elke andere digitale oplossing voor flexibele substraten. Kinyosha gebruikt Kodak’s Personal Care-pigmentinkten die gecertificeerd zijn voor huidcontact op persoonlijke verzorgingsproducten en voldoen aan de wettelijke vereisten voor indirect voedselcontact in de EU en de VS.

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK