Onlineprinters groeit in afwerking

Het Duitse Onlineprinters heeft onlangs haar dienstenaanbod uitgebreid met diensten in het segment afwerking. RIB Industrie-Buchbinderei uit Waldbüttelbrunn (district Würzburg) behoort sinds kort tot de grote internationale groep. In Duitsland is het bedrijf vooral bekend onder de naam diedruckerei.de.

RIB was voor Roland Keppler, CEO van de Onlineprinters Groep, geen onbekende. Al jaren werkten de bedrijven samen in een partnership. Er werken 15 mensen bij RIB. Peter Hemberger zal het operationeel beheer van RIB invullen binnen de kaders van onlineprinters. RIB is vooral gespecialiseerd in de afwerking van catalogi. Daardoor zullen alle catalogi- en brochure producties op termijn verhuizen naar Waldbüttelbrunn, de vestigingsplaats van RIB. Die verhuizing heeft gevolgen voor de vestiging in Neustadt en ook voor de vestiging van onlineprinters in Waldbüttelbrunn. In Neustadt an der Aisch bevindt zich de ‘hoofdproductiefaciliteit’ van onlineprinters, die nu vijf fabrieken heeft, met de nieuwste generatie offset- en digitale drukpersen, evenals machines voor de afwerking en een grootformaat productiebedrijf. Van hieruit verlaten dagelijks duizenden pakketten het bedrijf, die worden afgeleverd bij klanten in 30 Europese landen. Naast de bestellingen voor online drukkerijen blijft RIB ook werken voor externe klanten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK