Epson stapt met SureColor F3070 in ‘direct-to-garment’ markt

Epson stapt in de textielmarkt met de nieuwe SureColor F3070 printer. Epson is een printerfabrikant met een aantal specifieke high-end printers in met name de label- en etikettenmarkt.

Epson-SureColor-F3070

De SureColor F3070 maakt gebruik van een zogenaamde dubbele 2.6-inch PrecisionCore printkoptechnologie. Naar eigen zeggen zijn de inktkosten opmerkelijk laag, in vergelijking tot het tot nu toe bestaande Epson-cartridgesysteem. De nieuwe machine gaat voor ongeveer 50.000 dollar over de toonbank en is beschikbaar vanaf juli van dit jaar. Tim Check, senior product manager, zei in een persverklaring dat de enorme groei van de ’textielprintmarkt’ de aanzet was tot de ontwikkeling van de F3070, die naar zijn zeggen een prima oplossing biedt voor bedrijven die enkele honderden producties (bijvoorbeeld shirts) per dag zouden willen realiseren.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK