PC-markt trekt eindelijk weer aan, maar van korte duur

De afgelopen 7 jaar leek de PC uit de gratie bij zowel consument als zakelijke koper. Onderzoeksbureaus Gartner en IDC zien de ’terugkeer van PC’, al verschillende prognoses van beide bureaus en ook per fabrikant.

Gartner becijferde over het afgelopen jaar een bescheiden groei van 0,6 procent ten opzichte van 2018. IDC komt met een veel grotere groei van 2,7 procent in 2019. In het laatste kwartaal, traditioneel een goed kwartaal voor techproducten, noteerde Gartner 2,3% groei, en IDC was wederom optimistischer en registreerde 4,8% groei wereldwijd.

Het zijn vooral de merken Lenovo, HP en Dell, die vooral in de zakelijke markt goed scoorden. Dat valt te verklaren uit het feit dat Windows 7 niet meer wordt ondersteund en dat gebruikers voor Windows 10 een overstap maakten naar nieuwe hardware. Over Apple werd niets gezegd. Voor 2020 zijn de verwachtingen weer minder hoog gespannen, door met name de handelsspanningen met China. Gartner becijferde dat de opleving in 2019 van korte duur zal zijn, voor de komende 5 jaar ziet het bureau wederom krimp.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK