Langzaam maar zeker krijgen we eindelijk eerlijke concurrentie met de global techgiganten

French Finance Minister Bruno Le Maire attends an interview with Reuters during the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, Switzerland January 25, 2018. REUTERS/Denis Balibouse

Het gaat niet zo snel als we zouden willen, maar eindelijk gaan Duitsland en Frankrijk het Europese belastingparadijs voor Google, Apple, Facebook aanpakken.

En dat wordt tijd. Het is niet alleen oneerlijke concurrentie voor vooral digitale ondernemers, maar we missen miljarden aan belastinggeld dat Europa goed kan gebruiken.
Nederland is natuurlijk weer het ‘netste jongetje’ van de klas. De lobby van de techgiganten is helaas machtig en rijk, en de banken die we de economische crisis door hebben geholpen met ons belastinggeld, willen, net als het leger van adviesbureaus, deze kip met gouden eieren niet opgeven. Maar het begin is er! Lees deze link naar een reuter.com artikel over hoe Duitsland en Frankrijk dit willen gaan aanpakken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK