Antalis wellicht in andere handen

Het bericht dat Antalis zich de komende maanden oriënteert op een ‘andere aandeelhoudersstructuur’ kan van alles betekenen. Het is opvallend dat dit bericht de media in is gestuurd, zonder enige vorm van een mogelijke richting.

Sequana is tot nu toe de grootste aandeelhouder en heeft het in feite voor het zeggen. Op het moment dat een andere aandeelhoudersstructuur wordt gezocht, kan dat weinig anders betekenen dan dat Sequana zich (deels) terugtrekt. Volgens verschillende berichten klopt dat ook. Sequana zou op zoek zijn naar een investeringsbank, die een herstructureringsplan zou moeten gaan uitwerken. Met 75% van de aandelen in handen, kan dat betekenen dat Sequana Antalis mogelijk zou willen verkopen. Ook is het mogelijk dat Sequana een aandelenpakket van de hand wil doen. Dan is het interessant of zij 51% (en dus de meerderheid) in handen blijven houden, of zich met een minderheidsaandeel (grotendeels) terugtrekken.

De cijfers van het bedrijf waren in 2017 en 2018 in overeenstemming met de verwachtingen en het bedrijf zegt de nodige ‘veerkracht’ te hebben om schommelingen op te kunnen vangen. Wel werd onlangs bekendgemaakt, dat de Britse fabriek van dochteronderneming Arjowiggins uitstel van betaling heeft gevraagd.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK