Britse drukkers geen groot voorstander tweede referendum

Ongeveer 36% van de Britse drukkers geeft de voorkeur aan een tweede referendum. Dat blijkt uit een door Printweek gehouden poll op hun website. Pakweg 32% geeft de voorkeur aan een ‘no deal’ Brexit.

Er deden ruim 600 bedrijven mee aan de poll. 6% geeft de voorkeur aan uitstel, 11% geeft de voorkeur aan de huidige plannen van Theresa May, en 15% lijkt zich er niet (meer) druk over te maken en spreekt dus ook geen voorkeur uit. 29 maart moet de zaak rond zijn.¬†Andrew Large, director general van de Confederation of Paper Industries is niet verbaasd over de enorme verdeeldheid binnen de branche. Toch baart hem de grote hoeveelheid ‘no deal’ stemmers wel zorgen. Een ‘no deal’ Brexit gaat natuurlijk veel verder dan alleen het het belang van de Britse grafische industrie.

Inmiddels is wel duidelijk dat de uitwerking van een mogelijke Brexit anno 2019 geheel anders zal zijn dan de uitgangspunten die in 2016 aan de bevolking werden voorgehouden. Een tweede referendum lijkt dan ook voor velen een logische keuze, maar May zegt hieraan niet te willen beginnen.

Veel Britse drukkers: ‘Planning for the worst and hoping for the best’

Aan de inkoopzijde zijn de zorgen het grootst. Veel Britse drukkers kopen papier, inkten/toners en platen via de Europese Unie, maar slechts weinigen verkopen hun eindproducten aldaar. Een aantal drukkers heeft maatregelen genomen, om bijvoorbeeld op inkoopgebied te zorgen voor het overbruggen van de eerste 3 maanden na 29 maart.

bron: Printweek

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK