Britse drukkerijen proberen voorraden op niveau te brengen

Terwijl de discussies rondom de Brexit nog alle kanten op (kunnen) gaan, vrezen veel Britse drukkerijen voor prijsverhogingen, vooral veroorzaakt door importheffingen. Daarnaast bestaat er ook vrees voor krapte op de arbeidsmarkt. Volgens topman Charles Jarrold van BPIF (het Britse KVGO) is het verstandig dat bedrijven nauwkeurig nagaan op welke wijze zij nu hun inkoopbeleid hebben geregeld, en hoe zij daar op in kunnen spelen bij verschillende Brexit scenario’s. Jarrold realiseert zich dat veel bedrijven onvoldoende buffers hebben om voorraden vooraf op een acceptabel niveau te brengen, zonder dat daar op voorhand orders tegenover staan.

Volgens het KVGO bereidt ca. 50% van de Nederlandse grafische bedrijven zich niet voor op de Brexit. Voor de Nederlandse branche heeft Brexit vooral gevolgen voor bedrijven die zelf rechtsreeks zaken doen met Groot-Brittanië. Dat kan dus ook gaan om grafische bedrijven die drukwerk, papier of andere benodigdheden bij de Britten kopen, of juist aan Britse collega’s leveren. Een bekend voorbeeld zijn de weekendbijlagen bij Britse kranten, die vaak in Nederland of andere EU-landen worden gedrukt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK