Scheufelen vergroot de productie van graspapier

Nieuwe investeringen in de Duitse papierfabriek Scheufelen, zullen worden gebruikt om de productie van haar graspapierproduct op te voeren.

Papierfabriek Scheufelen had eind januari faillissement aangevraagd. Terwijl tijdens het insolventieproces alle productie tijdelijk werd stopgezet, kon met de investering de productie van graspapier, dat uit grasvezels en pulp wordt gemaakt, worden voortgezet, zij het onder toezicht van een personeelsinkrimping van 100 medewerkers, tegenover de 340 die voor Papierfabriek Scheufelen werkten.
Papier van verse (gras)vezels levert naar verluidt een besparing op water, chemicali├źn en energiebehoeften bij de productie, in vergelijking met gerecycled papier.
De grasvezel hergroeit snel en kan daarom de kooldioxide-uitstoot van de oogst en het productieproces bijna onmiddellijk compenseren.
Het product kan worden gebruikt voor toepassingen, zoals: drukwerk, notitieboekjes en boeken, maar ook voor alle golf- en vouwdozen voor de verpakking van levensmiddelen, aldus Scheufelen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK