Ook papierfabriek Scheufelen vraagt faillissement aan

scheufelenAlweer een Duitse papierfabriek in problemen. Maakten eind vorige maand nog bekend dat papierfabriek Feldmuehle in Uetersen (nabij Hamburg) faillissement heeft aangevraagd, nu wordt bekend dat ook Papierfabrik Scheufelen faillissement heeft moeten aanvragen. Bij Papierfabrik Scheufelen in Lenningen werken 340 mensen. Scheufelen draaide vorig naar nog een omzet van 83 miljoen met een productie van 104.000 ton papier. Maar de fabriek maakt al jaren verlies en kampt met hoge celstofprijzen. In 2016 is Scheufelen nog overgenomen door een investeringsconsortium. De reorganisatie, inclusief het bevriezen van lonen heeft niet mogen baten. Ook de focus naar de verpakkingsmarkt heeft het bedrijf niet kunnen redden. Scheufelen produceerde vooral gestreken papiersoorten in een markt die wordt gekenmerkt door overcapaciteit. Toch draait de papierfabriek voorlopig nog door. Er is hoop op een doorstart.
Men ziet toekomst in de – in samenwerking met Igepa – gevoerde merken Heaven 42 (gestreken hoogwit fijnpapier) en het verpakkingskarton Phoenolux. Ook voor Graspapier, bedoeld voor grafische en verpakkingstoepassingen, ziet de fabrikant perspectief.
Bron: Stuttgarternachrichten

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK