Plussen en minnen in Duitse papierbranche

Om maar met het minder prettige nieuws te beginnen, Papierfabrik Zander heeft vorige week faillissement aangevraagd. De bijzondere fabriek in Bergisch-Gladbach was gespecialiseerd in speciaal papiersoorten.

Ook het bekende Chromolux karton is afkomstig uit deze fabriek. De financiële lasten in combinatie met de gestegen grondstofprijzen (+40%) zijn de bijzondere papierfabriek die in 1829 is opgericht, fataal geworden. Of na een saneringsplan een doorstart kan volgen, is nog niet bekend.
maar er is ook goed nieuws; papierfabriek Scheufelen in Lenningen, dat begin dit jaar faillissement had aangevraagd, maakt een doorstart. Met 100 man personeel wordt de productie weer opgestart.
Bron: print.de

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK