Sluiting dreigt voor papierfabriek Feldmuehle

Papierfabriek Feldmuehle in Uetersen (nabij Hamburg) heeft faillissement aangevraagd. De papierproducent draait vooralsnog door en de salarissen van de 420 werknemers worden nog tot eind maart betaald, maar wat er daarna gebeurt is onzeker. De curator is echter optimistisch over de toekomstmogelijkheden.  Papierfabriek Feldmuehle produceert 250.000 ton papier voor onder meer drukkerijen (Exceo) en verpakkingsindustrie (flexibele verpakkingen en labels). De fabriek startte al in 1904 en heeft – afgezien van de oorlog – ruim honderd jaar gedraaid.
Oorzaak voor de financiële problemen waarin de Duitse papierfabriek zit, zou vooral liggen in het feit dat papiergigant Stora Enso enkele jaren geleden afstand heeft gedaan van de fabriek, en deze heeft verkocht aan een private investeringsmaatschappij.

Bron: Feldmuehle

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK