Kodak blijft investeren, ook in NexPress

KODAK NexPress ZX3900_Doors open‘Het gaat goed met Kodak’, zegt Peter Trampler, verantwoordelijk voor Kodak in Noord-Europa, tijdens een informele persbijeenkomst gisteren in Haarlem. Namens de Benelux ging Pim Nijenhof vooral in op het blijvende NexPress-succes.
Van de NexPress digitale pers draaien er in de Benelux inmiddels 48. Nijenhof over NexPress’ onderscheidende propositie:  ‘Wij willen niet eens concurreren met andere 4-kleuren digitale persen. Iemand die een NexPress aanschaft doet dat omdat je meer wilt dan 4-kleurenproducties, bijvoorbeeld een 5e kleur, goud-, zilver- of gloss vernis, beveiligingstechnieken als een watermerk of light black voor fotoboeken.’ Wat dat laatste betreft wijst Nijenhof op de succesvolle NexPress-klant fotofabriek.nl, dat een prijs heeft gewonnen als beste fotoboekenproducent.
En Kodak blijft investeren in de NexPress digitale pers. De nieuwe generatie krijgt dezelfde look & feel, maar zal zijn uitgerust met nog sterkere printkoppen. Van Vliet in Hoorn, 14 jaar geleden de eerste die met een NexPress ging drukken, zal ook de eerste zijn die volgend voorjaar over de nieuwste generatie van deze digitale pers zal beschikken.

Prosper in de verkoop
Trampler: ‘We hebben op Drupa goed laten zien waar we staan. Onze klanten weten dat Kodak blijft investeren en een goede partner is en blijft voor de toekomst.’ Weliswaar staat Kodak’s Prosper (inkjet-)divisie noodgedwongen in de verkoop omdat er nog schulden zijn uit de nasleep van het bijna faillissement (Chapter 11) in 2012 die moeten worden afgelost, maar de toekomst ziet er volgens Trampler rooskleurig uit. Kodak kende een financieel goed 2e kwartaal en realiseert een jaaromzet van tussen $ 1,5 en $ 1,7 miljard.

Thin-layar
In de toekomst mogen we veel verwachten van de zogenoemde thin layar’-technologie, zo laat Trampler weten. Wat dit precies inhoudt maakt hij niet helemaal duidelijk. Ook zijn er nog geen concrete producten die zijn voorzien van deze thin layar-technologie. ‘Het gaat nog niet zo snel als we zouden willen, maar het ziet er veelbelovend uit.’

Meer over Kodak:

 

Lees ook deze PRstory over Kodak: Nieuwe kansen door Kodak-pers voor Gildeprint


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK