Kodak-pers voor studenten Grafisch Lyceum

GLR Kodak NexpressHet Grafisch Lyceum Rotterdam heeft vorig jaar geïnvesteerd in een Kodak Nexpress en bijbehorende (Prinergy-)workflowsoftware voor de afdeling Printmedia/DTP/Sign. Zo’n vijftig printmedia‐studenten werken inmiddels met de digitale drukpers, de workflow wordt schoolbreed onderwezen. Zelfs voor studenten die later niet direct met deze digitale drukpers gaan werken, is het toch belangrijk dat ze overzicht hebben op het gehele proces en het product in actie zien, stelt Ben van der Have, docent Printmedia op het GLR uit. ‘Draai het om: stel dat we geen Nexpress-pers hadden gekocht. Hoe leer je studenten dan hoe het hele proces werkt, inclusief de technologie van het drukken? Het is alsof je automonteurs opleidt met auto-onderdelen, maar een complete auto zien ze pas als ze stage gaan lopen of gaan werken.’
Het Grafisch Lyceum Rotterdam is, met zo’n 4.200 leerlingen, het grootste vakopleidingsinstituut in Nederland en grootste media-instituut in de Benelux voor innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie.
Bron: Kodak

Lees ook:

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK